SLIDER_HANSJE1
SLIDER_HANSJE2
SLIDER_HANSJE3

HanSje souvenirs

Waar is palingdorp Spaarndam zonder…Hansje Brinker? #EchtSpaarndams #HanSje #Bijdebuuf

 

En ik ben HanSje

“Ja joehoeeeee! Ik ben HanSje. Je kent mij vast wel, ik ben dé toeristische trekpleister van Spaarndam. Ik vertel het verhaal gebaseerd op de wereldberoemde legende, Hansje Brinker. Het jongetje dat, door alleen maar zijn vinger in de dijk te steken, heel Spaarndam en omstreken behoedde voor een enorme overstroming.” Bij de Buuf wordt regelmatig over de historie van Spaarndam gesproken. Sterker nog: aan de wanden kun je oude foto’s bekijken. Dan mogen de HanSje souvenirs natuurlijk niet ontbreken.

Het beeld van Hansje Brinker

Je vindt het beeldje dat is “opgedragen aan onze jeugd, als huldeblijk aan de knaap die het symbool werd van de eeuwigdurende strijd van Nederland tegen het water”, op de Woerdersluis aan de IJdijk in Spaarndam. Dit is de plek waar Spaarne en IJ elkaar ontmoeten, je bent aan beide kanten omgeven door water.

Het beeldje is klein, maar móét je gezien hebben als je Spaarndam, Spaarnwoude, Haarlem of Amsterdam bezoekt. Toeristen komen van heinde en verre ons waterrijke dorp aan het Noorzeekanaal bezoeken om een indruk te krijgen van de impact van dit verhaal.

Als je even doorfietst richting de Albert Heijn, dan zie je Bij de Buuf HanSje met zijn vinger ook echt het water dat door de dijk heen sijpelt tegenhouden. Leuk voor de foto … én hier is ook het verhaal in boekvorm te verkrijgen.

Ken je klassiekers

Sinds 2018 heeft HanSje zijn eigen superleuke voorleesboek – HanSje en het gaatje in de tijd, met tekeningen van de Haarlemse striptekenaar Alex van Kooten en teksten van Sheila Tramper – dat waanzinnig leuk én educatief is. Wil je je historische kennis op (NL leeft beneden het water)peil brengen? Met dit boekje weet je meteen alles over dijken en water. We zouden bijna zeggen … ken je klassiekers!

Het boek bevat een uitklapkaart met alle hoogtepunten, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden uit de omgeving. Een origineel cadeau, een collectors item voor jezelf en een must-have als beginpunt van je HanSje speur- fiets- en wandelroute.

Iedereen is dol op deze grote kindervriend

Nieuwsgierig geworden naar deze kindervriend? Grote kans dat je HanSje tegenkomt Bij de Buuf. Hij wandelt regelmatig door ons palingdorp, bij evenementen of op aanvraag.

Merchandising

HanSje heeft zijn eigen boek, bier en badlaken.

 

Maak ook een leuke foto bij HanSje op ons terras!

Maak een leuke foto bij HanSje op het terras!

Post hem op je Insta of FB met #EchtSpaarndams #HanSje #Bijdebuuf en maak kans op leuke prijzen!

Post hem op je Insta of FB met #EchtSpaarndams #HanSje #Bijdebuuf

en maak kans op leuke prijzen!Insta of FB met #EchtSpaarndams #HanSje #Bijdebuuf en maak kans op leuke prijzen!

en maak kans op leuke prijzen!

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving