Hansje Brinker

De held van Haarlem

In het charmante dorpje Spaarndam staat een bijzonder standbeeld dat herinnert aan een historisch Nederlands verhaal: Hansje Brinker. Dit bronzen beeld toont de jonge held met zijn vinger in de dijk om een rampzalige overstroming te voorkomen. Maar er is meer dan alleen dit beeld dat Hansje’s nalatenschap in Spaarndam levend houdt.

Fietsliefhebbers kunnen namelijk een speciale ‘Hansje Brinker Fietstocht’ boeken Bij de Buuf, een lokale onderneming die naast heerlijke lokale producten, cadeautjes, broodjes en lunches, ook fiets- en wandeltochten aanbiedt. De fietstocht van ongeveer 25 kilometer voert langs de mooiste plekjes in de regio, met onderweg stops bij locaties die een link hebben met het Hansje Brinker verhaal.

Zo komt men langs de Haarlemmermeerpolder, waar delen van het verhaal zich afspeelden. Hier krijgen deelnemers achtergrondinformatie over de geschiedenis van de polder en de eeuwige strijd tegen het water. Verderop is er een stop bij een authentieke, werkende poldermolen waar het verhaal opnieuw tot leven komt.

De tocht eindigt bij het Hansje Brinker standbeeld in Spaarndam zelf. Hier krijgen deelnemers nog wat achtergrondinformatie over het beeld en het bijzondere verhaal achter de creatie ervan. Met deze fietstocht brengt De Buuf niet alleen een eerbetoon aan een geliefd Nederlands verhaal, maar laten ze deelnemers ook echt onderdompelen in de wereld van Hansje Brinker. Een bijzonder leuke en leerzame ervaring in de pittoreske regio rond Spaarndam.

Het standbeeld en de toeristische activiteiten eromheen maken Hansje Brinker tot een symbool en publiekstrekker voor Spaarndam. Hansje heeft zelf een eigen boekje, met prachtige illustraties van de Haarlemse striptekenaar Alex van Koten en een leuke plattegrond met alle hoogtepunten uit de omgeving. ‘HanSje en het gaatje in de tijd’ is verkrijgbaar Bij de Buuf en bij de plaatselijke Albert Heijn in Spaandam. Superleuk om cadeau te geven of te krijgen.

Groetjes, Hansje Brinker

Hansje

Het boek ‘Hansje en het gaatje in de tijd’ is te verkrijgen Bij de Buuf

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving