Februari ging van -15 naar +15 graden. Van schaatsen naar massaal de tuin zomerklaar maken. En nu is het alweer april en lopen we – ondanks corona – allemaal met lentekriebels. We willen naar buiten, fietsen, wandelen en naar het strand. Dus kom maar op met die vitamine D: de zon mag AAN! Onze winkels vullen zich met heerlijke lekkernijen. In deze blog staat het voorjaarsnieuws vanuit de Buuf.

Ode aan de lente

Tulpen en narcissen zijn typische lentebloemen. Andere seizoensfavorieten zijn pioenrozen, blauwe druifjes en ook hyacinten schrééuwen lente. Kijk bij de Buuf en onze AH’s voor leuke schalen met bolletjes en mooie boeketten. Er wordt aangeraden pas met IJsheiligen (half mei) plantjes in de tuin te plaatsen, maar violen kunnen wel wat hebben hoor. Dus planten maar die violen!

Spaarndams’ trots

Van oudsher is (gerookte) paling één van onze lokale producten waar wij als dorp trots op zijn. Met de feestdagen verkrijgbaar Bij de Buuf en ‘Bij de Buuf On Tour’ op het Marsmanplein. Het eten van vette vis, zoals paling, is gezond omdat het zogenaamde Omega-3-vetzuren bevat. Het Nederlands Voedingscentrum en AH Bouwens adviseren je daarom dan ook één of twee keer per week vette vis te eten. Tijdens de weekenden als borrelhapje, op toast met roomboter, in een salade….

De lekkerste broodjes Bij de Buuf

De dames van Bij de Buuf zijn altijd bezig de lekkerste broodjes, taarten en recepten te bedenken en te maken. Proef nu Bij de Buuf de heerlijke appeltaart van Marian. Altijd vers gemaakt! Erg lekker om in de tuin met een zonnetje op te peuzelen. Of als het kan weer op het terras met een lekker kopje koffie van Nespresso.

De mooiste boekketten en snijbloemen

Wist u al dat wij sinds kort onze eigen bloemenverkoop hebben van de Buuf? Heel gemakkelijk hoor, Je wordt geholpen door een speciale BloemenBuuf en kunt afrekenen in ons winkeltje, samen met wat heerlijke lokale producten. Ruim geopend en we proberen iedereen blij te maken met onze zelfgemaakte boekketten.

Kortom Bij de Buuf heeft alles in huis om heerlijk in de tuin te vertoeven dit voorjaar.

 

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving