De hort op in de Krokus

Wat fijn dat we rond Valentijnsdag even de ijzers hebben kunnen onderbinden en het ijs op konden. Even het coronavirus bestrijden met het schaatsvirus. Het was dan wel van korte duur, maar hevig was het zeker. Deze intense vrieskou waren wij niet meer gewend en deed denken aan een echte wintersportvakantie. De wintersport … de aankomende vakantie die wij moeten ont(ijs)beren. Velen hadden er met het gezin normaal gesproken op uit getrokken in de Krokusvakantie, dat gaat nu helaas niet. Maar wat kan er wel? Bij de Buuf geeft je tips!

 

Tip 1: Ga wandelen

En snel een beetje! (Ik bedoel: loop een beetje door, goed voor de verbranding.) Lekker bewegen. Als je een beetje doorloopt (uurtje, 5 à 6 km, moet lukken) verbrand je wel 500 calorieën per uur. Dat is mooi, want dan kan je daarna lekker genieten van een choco-TO-GO met zo’n overheerlijke Hemelse Brownie van Bij de Buuf.

 

Tip 2: Ga fietsen

Wie woont er nou midden in een recreatiegebied? Juist, ongeveer al onze klanten. En die zien we dan ook heel vaak in onze mooie omgeving fietsen. Spaarndam en Spaarnwoude zijn prachtig met ontelbaar veel bezienswaardigheden. Denk bij Spaarndam aan Hansje Brinker, de Stompe Toren, de Mooie Nel, het Rijnlandshuis en zo kan ik nog wel even doorgaan. Fiets door de polders, met de vele vergezichten die reiken tot de horizon.  En ook in Spaarnwoude – de groene oase – kun je eindeloos fietsen door de prachtige natuur. Let wel: Bij de Buuf is het perfecte verzamel-, start- en eindpunt.

 

Tip 3: Bezoek Bij de Buuf

Als je dan toch in de buurt bent na tip 1 en 2, raden wij je aan Bij de Buuf te bezoeken. Voor een koffie-TO-GO, een broodje-TO-GO, veel lokale producten, verse maaltijden, alles TO-GO. O, en wat ook leuk is om te weten … wij hebben overheerlijke goulashsoep. Uitgewandeld? Warm de verse goulashsoep op, trek je skipak aan en genieten maar. Voor toch nog een klein beetje wintersportgevoel.

 

Tip: In het HanSje-boek dat te koop is bij AH Spaarndam staat een onwijs leuke wandelroute. Ook leuk voor kinderen. En alle bezienswaardigheden in en rondom Spaarndam staan beschreven. Super handig.

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving

Nieuwsbrief

Ik wil graag een maandelijkse nieuwsbrief ontvangen

Bedankt voor je inschrijving